Apper blir personalägt med ny ledning och förstärkt fokus på kärnverksamhet

Personalen i Apper Systems AB har i dagarna lagt bud på att köpa moderbolaget Apper Group AB. Aktieägarna i Apper Group AB har accepterat budet och avtal avseende förvärvet är nu tecknat.
Förvärvet medför att merparten av de anställda i Apper Systems AB går in som ägare. Förvärvet är en del i Appers långsiktiga erbjudande, där fokuseringen på kärnverksamheten kommer att vara central.

Förutsättningar för fortsatt framgång
”Vår framgång bygger på att medarbetarna känner sig delaktiga, engagerade och motiverade. Genom ägandeskapet förstärker vi det ännu mer genom att ge personalen möjlighet att gå in som delägare. Vi arbetar också för en kunskapsorienterad organisation, där fokus ligger på att möta våra kunders behov genom leverans av unika tjänster på marknaden. Vår affärsmodell och filosofi har under det senaste halvåret utvecklats och förfinats och vår ambition är att växa genom långsiktighet och fortsatt förtroende hos våra kunder”, kommenterar P-A Freiholtz, VD Apper Systems AB.

Fokus på att möta kundernas behov på en nischad marknad

Daniel Hognert, produktchef berättar: ”De verksamhetsområden som nu blir grunden i nya Apper genomgår en förädling där paketering och tjänstefiering av vårt erbjudande är en viktig del.
Inom bolaget behåller vi vår specialistkompetens inom modernisering och förvaltning av IT,
Supply Chain Management och IT-konsultverksamhet. Där har vi lång erfarenhet, stor kunskap och förståelse för kundens verksamhet och behov. Möjligheterna och utmaningarna på en nischad marknad är många”, fortsätter Daniel. ”I takt med digitalisering, Internet of Things och ständig tillgänglighet ser vi att köp av IT som tjänst ställer nya krav där utveckling, specialisering och kundfokus är viktiga delar. Ett arbete som vi kommer att intensifiera ytterligare för att möta upp till marknaden.”

Kort om Apper System AB

På Apper brinner vi för att hjälpa våra kunder nå framgång. Vi erbjuder effektiva tjänster och pålitliga produkter som effektiviserar och förenklar våra kunders affärsprocesser. Hos oss hittar du produkter för effektiv hantering av Supply Chain Management. Våra tjänster inom vintage (verksamhetskritiska IT-system) och förvaltning erbjuder Sverigeledande specialistkompetens för säkerställande av mogna applikationer på IBM i och IBM z-plattformen.

Presskontakt

P-A Freiholtz, VD Apper Systems AB
p-a.freiholtz@apper.se
0709-95 00 15

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.