Vanliga frågor kring Løsning1

Här har vi samlat frågor om olika delar av Løsning1. Vi uppdaterar med nya frågor löpande. Om du har en fråga som du inte får svar på här, vänligen skicka din fråga till support@apper.com

Vi har samlat in svar på de vanligaste frågorna kring Løsning1 och funderingar i allmänhet. Frågorna är indelade i olika kategorier:

Användarkonton för Løsning1 läggs upp av systemoperatör. Tillgång till olika firmor och menypunkter hanteras av användare med särskild behörighet.

Kan Løsning1 skicka e-post?
Ja, from v2021

QINTER

Vad är QINTER?
QINTER är en jobbkö på servern som kör Løsning1.
OBS. Om man använder den för batchjobb kan jobben köras i fel ordning och ge felaktigt resultat.

Här hittar ni en sammanställning av förkortningar som förekommer i Løsning1 och i vår FAQ. Listan kan komma att uppdateras.

ISO 20022

Vad är ISO 20022?
Ett standardiserat format för överföring av banktransaktioner, baserat på XML. SEPA transaktioner är uppbyggda enligt ISO 20022.

SEPA

Vad är SEPA?
SEPA är en förkortning av Single Euro Payment Area. Syftet med SEPA är att skapa ett gemensamt område för eurobetalningar, så att företag och privatpersoner ska kunna skicka skicka och ta emot betalningar på ett enkelt och tryggt sätt inom hela EU- och EES-området – till samma pris som nationella betalningar.

SAF-T

Vad är SAF-T?
Standard Audit File for Tax (SAF-T) är en standard för XML-baserad rapportering som gäller skatt, moms och redovisning. SAF-T filen skickas endast in till den norska skattemyndigheten när begäran framställs, uppgifterna används av myndigheten för kontroller och skatterevisioner. SAF-T innehåller standardiserade koder för b.la. konton och mva-koder.

SIM

Vad är SIM?
Supply Integration Manager (SIM) är ett fönster mot samtliga affärspartner

SIM möjliggör effektiv hantering av hela värdekedjan genp, elektronisk affärskommunikation inom EDI, e-handel, e-faktura, e-order och format som PEPPOL, Svefaktura med flera för våra kunder. SIM frigör tid genom att digitalisera, strukturera och automatisera rutinarbete kopplat till din digitala handel.

Telepay
Vad är Telepay?
Telepay är en tjänst för företag som vill samordna sina betalningar på ett enkelt och effektivt sätt. Filformatet är en historisk norsk standard som integreras med företagets redovisningssystem och kan användas för både nationella och internationella betalningar. (Dock ej SEPA betalningar.)

 

Var kan jag få hjälp med Løsning1?

Du kan alltid kontakta oss på support@apper.com

Kan Løsning1 sända dokument med FTP/SFTP?
Ja, from v2021

Vilken version av L1 är den senaste?
Den senaste versionen är 2021.1

När kommer nästa version av L1 ut?
Nästa version av Løsning1 planeras till att komma ut under 2023.

Kan man köra Årsavslutning forfjor hvis overgang til nytt år er kjørt?

Ja, oftast. Kontakta support@apper.com för instruktioner.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips, inspiration och nyheter om Løsning1 direkt i din inkorg. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av tips, inspiration och de senaste nyheterna för Løsning1.

Tack på förhand!

Feedback

Skicka feedback till oss. I nedan formulär kan du skicka förslag som hjälper oss att förbättra användarupplevelsen och förenkla ditt arbete med Løsning1.

Tack på förhand!

Løsning 1 användarträff

Apper moderniserar Løsning1

Varje år arrangerar vi ett användarmöte där våra kunder…

Välkommen till Løsning1 användarmöte

Detta är ett tillfälle för dig som är nyfiken och vill veta…
POS

Apper förvärvar norska programvarubolaget Computanse AS

Apper förvärvar det norska programvarubolaget Computanse AS…
Modernisera

Apper förvärvar ERP-produkten, Løsning1 från Jeeves

Från den 1 juli 2019 tar Apper Systems AB över produktansvaret för…