Modernisera

Apper förvärvar ERP-produkten, Løsning1 från Jeeves

Från den 1 juli 2019 tar Apper Systems AB över produktansvaret för Løsning1 som är en av Norges stora ERP-lösningar på IBM i-plattformen. Det garanterar fortsatta investeringar för många små och medelstora norska företag, den norska användarföreningen och Common Norge är mycket positiva till övertagandet.

”Vi har använt Løsning1 i många år, men nyligen har vi sett att våra behov i samband med automatisering inte har täckts. Det är därför glädjande att se att Apper är villiga att lägga tid och resurser på att utveckla lösningen med moderna funktioner och tjänster för att framtidssäkra produkten” säger Henry Karlsen, ordförande i användarföreningen och IT-chef på Umoe restauranger AS, som har använt Løsning1 under många år.

Kärnan i Løsning1 är mycket stabil och kan användas som motor för andra tjänster som kopplas till den via API:er. Det finns redan flera aktörer på marknaden som gör bra produkter som lätt kan integreras med Løsning1, men detta måste utökas ytterligare. Nya krav för bankintegrationer, SAF-T, Workflow, BI, datalager, fakturahantering och EDI är exempel på vad användargruppen förväntar sig att få på plats i Løsning1.

Framgång baserat på lång erfarenhet

”Vi behöver en bra partner för support, och här finns både storlek och styrka hos Apper. Mina kollegor på ekonomisidan ser fram emot att få Apper som ägare till Løsning1 och vi ser fram emot nästa kapitel i Løsning1: s historia,” säger Karlsen.

Apper har arbetat med utveckling och förvaltning sedan 80-talet och har en unik kompetens på IBM i-plattformen. Apper erbjuder utveckling, hantering och drift av IBM i system, både för kunder med standardlösningar och för dem som har egenutvecklade system.

”År 2013 upprättade vi en gemensam plattform för våra förvaltningsåtagatanden, idag erbjuder vi marknadens bästa resurser för effektiv förvaltning och en säkrad tillgång på kompetens på IBM i- plattformen. Att flytta vår position framåt och komma in på den norska marknaden är ett viktigt steg mot att nå våra tillväxtmål. Förvärvet ger oss en stark bas för modernisering och utveckling av de drygt 25 befintliga kunderna,” säger P-A Freiholtz, VD för Apper Systems AB.

”Vi kommer att etablera ett norskt aktiebolag och vill i ett första skede skapa förtroende hos de befintliga användarna av Løsning1. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Common Norge för att lägga upp en roadmap för produkten, både när det gäller nya funktioner på kort sikt och en mer omfattande modernisering på lite längre sikt,” betonade han.

Betydande steg och utveckling för dagens användare

”Som ordförande i Common Norges styrelse vill jag gratulera både Løsning1-gruppen och Apper för att ha kommit till detta avtal. Det har funnits vissa tvivel och osäkerhetsfaktorer relaterade till Løsning1 i många år, men nu kan vi sänka våra axlar och fokusera på produktutveckling,” säger Karlsen.

Apper Systems AB – www.apper.se