Robert bidrar med bra energi för ett positivt arbetsklimat

Beteendevetare, affärsinspiratör och kundarkitekt – en säljares mångfacetterade roll

Träffa och lär känna Robert Bujdosa, försäljningsansvarig för SIM. Robert är den hos oss som säkerställer att kundupplevelsen är sammanhållen och konsekvent i alla nedslag och kontaktytor i vår försäljning. Genom sin genuina förkärlek för relationer har Robert under åren byggt upp ett värdefullt nätverk av kunder och leverantörer i branschen.

Robert är född och uppväxt i Alingsås, men bor sedan tre år tillbaka i Göteborg tillsammans med sin fru Suzanne. Familjen består också av ett gäng utflugna barn och bonusbarn, liksom många moderna familjer.

Vi tar pulsen på…

Robert Bujdosa

Robert har sina rötter från forna Jugoslavien där hans mamma och pappa kom till Sverige från Jugoslavien i mitten av 60 talet som gästarbetare. Planen var att de skulle stanna ett år, men förändrades snabbt den dag Robert föddes. Detta var en tid i Sverige då arbetskraftsinvandringen till Sverige var hög och efterfrågan på arbetskraft utifrån var stor. Så familjen Bujdosa blev kvar i Alingsås.

Efter skola och värnplikt påbörjade Robert sin resa inom informationslogistik. 1986 påbörjade det företag som senare Robert skulle tillbringa 25 år på den nya teknologin EDI, elektronisk affärskommunikation. Strålfors var i början ett företag som satsade på tryck och hålkortsproduktion. När digitaliseringen senare tog fart började tryckvolymerna sjunka och lösningar för informationslogistik som EDI, e-faktura, e-order, sms och e-post växa. 2006 köps Strålfors upp av dåvarande Svenska Posten, numera PostNord. Tidigt på året 2016 börjar Robert hos oss på Apper.

Robert Bujdosa

Robert berättar om sin första tid hos Apper.

”Mitt mottagande på Apper var över förväntan. Både mottagandet från mina nya medarbetare och med mötet ute hos våra kunder. Det var ett varmt välkomnande. Jag har också fått lära mig väldigt mycket nytt. Ytterligare fördjupningar inom mitt specialområde EDI och en hel del annat om modernisering och förvaltning av IBM i och IBM Z. Att vi dessutom har ett aktivt deltagande inom ODETTE, som är ett medlemsfinansierat samarbetsorgan med de svenska fordonstillverkarna ger mig också en större förståelse för de komplicerade ”just in time”-flödena inom bilindustrin.”

 

”Apper är ett spännande företag med stor kompetens och intressanta lösningar. Våra kunder finns över hela världen och i alla branscher. Att bolaget har varit verksamt i över 30 år var en avgörande faktor för mig och jag kände att jag ville vara en del av bolaget, fortsätter Robert att berätta.”

Resor är en stor del av Roberts fritid. Ofta och när tillfälle ges reser han gärna tillbaka till sina föräldrars rötter och tidigare hemland. I familjen finns en del mark och ägor att ta hand om. Att bevara den levande landsbygden och förvalta förskottsarvet från föräldrarna ligger honom varmt om hjärtat. Till skillnad från vardagen och arbetet ger resorna tillfälle för avkoppling och rekreation. Allt i ett behagligt ”Balkantempo”. Talar man fem språk flytande och läser och skriver två alfabet (latin och kyrilliska) ger det dessutom ett försprång som många inte har gällande kommunikation. Vilket kommer extra till pass i en yrkesroll som säljansvarig.

Vad anser du är din största erfarenhet från dina tidigare tjänster?

”Att prestera i dedikerade team och att hitta vägen i olika affärsförslag tror jag att min styrka ligger i. Jag tror att det är bra att man kan komplettera varandra. Det är också viktigt att bidra med en bra energi så det blir ett positivt arbetsklimat. Efter att ha arbetat med EDI på PostNord i 25 år så hade jag med mig en gedigen kunskap inte bara om elektroniska affärsprocesser utan också en stor erfarenhet av att arbeta med olika kulturer vilket har inneburit att jag fått använda mina kunskaper och erfarenheter inom vårt bolag och våra kunder internationellt.”

 

 

När inte tillfälle för resor ges hittar ni Robert och hans fru Suzanne på Friskis och Svettis eller på stadsbiblioteket i Göteborg, då Robert även är en bokslukare av rang. Vi tycker att Robert är en uppskattad kollega och inspirerar oss på många olika sätt.