Agil i tanke och handling

Vad innebär det att arbeta agilt?

Agil är ett ord som betyder lättrörlig och är besläktad med det engelska agility. Agility är en hundsport där det gäller att hunden skall ta sig genom en bana med hinder. Hunden som tävlar ska forcera banan i rätt följd och på rätt sätt och på snabbast tid. Agility skulle man kunna säga är förmågan att anpassa sig till förändring. Inte helt olikt det arbetssätt och metoder som finns för modern systemutveckling, där själva grunden handlar om att vara snabbrörlig och förändringsbenägen så att man snabbare kan anpassa sig till omvärlden och möta de krav den ställer.

Att arbeta agilt med problemlösning och logiskt tänkande var det som Erika Dahlskog fastnade för när hon efter olika omständigheter klev in i ett konsultföretag. Med stort intresse för språk, idrott och musik hade hon aldrig gissat att hon en dag skulle arbeta med programmering och systemutveckling.

Vi säger hej till Erika!

Erika har arbetat större delen av sitt yrkesverksamma liv som konsult vilket innebär att det blivit många möten med olika företag, branscher, system och människor. Erikas styrka är hennes anpassningsförmåga och snabbhet i att ställa om i förändring. Att alltid kunna anpassa sig till nya omständigheter och förutsättningar och snabbt bli produktiv i nya miljöer.

Under några år hade Erika också en fast anställning som systemutvecklare, men längtan efter nya utmaningar gjorde att hon sökte sig vidare till Apper som konsult.

”Apper hade en annons ute där de sökte en utvecklare till Göteborg, så jag ringde upp och frågade om de inte sökte folk till Stockholm också och på den vägen är det.”

Vad är det bästa med din nuvarande arbetsplats?

”Det bästa med Apper som arbetsplats är att jag känner ett stöd och engagemang från min arbetsgivare. Apper ger mig ett mervärde och jag känner att jag får gehör för mina tankar och idéer. Jag gillar också hur Apper jobbar strategiskt mot bestämda mål på sina utvalda marknader.”

Vi frågade Erika vilket hennes första intryck av Apper var.

– Mitt första intryck var när jag träffade Micke för en första intervju. Det kändes som om vi hade känt varandra länge och samtalet flöt otroligt bra. Stockholmskontoret var litet med ganska få konsulter, så för mig var det viktigt att det fanns ett större kontor i Göteborg. Det faktum att man också hade lite olika ben att stå på tilltalade mig eftersom det dels sprider riskerna, dels gör att det blir en större variation i ålder, bakgrund etc. hos de anställda. Alla är inte stöpta i samma form vilket jag gillar!

Erika som bor med sin man och två söner på 18 och 23 år i Bromma har en aktiv och hälsosam fritid. Familjen har två hundar som Erika tränar och tävlar med i Agility.

Erika berättar för oss. – Agility är en fysiskt krävande sport för både hund och förare, så förutom att jag tränar hundarna, så försöker jag också hålla mig själv i form. Eftersom jag har ett stillasittande arbete tycker jag att det är skönt att ha en hobby där jag får röra på mig. Det är också ett bra sätt att rensa huvudet från tankar som mal, vare sig det gäller jobb eller annat. Sedan ett par år tillbaka har jag blivit något av en hälsofreak, men har behållit några laster såsom kaffe latte, jordnötter och mousserande vin ?.

”Min fritid stavas hund, hund och så lite mer hund…”