• Framgångsrik EDI-strategi för Willab Garden

Willab Garden hade en tydlig plan för vad de ville utföra med EDI

” Förutom att Apper är en pålitlig partner när det gäller leveranstider och kvalitet, så är flexibiliteten en viktig del i samarbetet. Apper förstår våra processer och driver oss till att enkelt kunna effektivisera kommunikationen med våra leverantörer. ”

” Med SIM på plats vet vi att vi kan förvänta oss samma återkoppling från samtliga affärspartner, oavsett deras storlek. ”

Projektet har drivits gemensamt mellan IT och Inköp.

Willab Garden AB är ett familjeföretag beläget i Östra Karup i Båstads kommun. De bedriver sedan drygt trettio år försäljning av uterum och växthus med tillbehör till villaägarna. Willab Garden använder sig av affärssystemet Jeeves, och deras försäljning sker genom e-handel och showrooms i Norden och Tyskland.

Apper effektiviserar Willab Gardens handelsflöden

Willab Garden är kund till Apper sedan mitten av 2021. Allt sedan implementationen av SIM har Willab Garden lyckats spara många timmar varje vecka i administration och rutinarbete i kommunikationen rörande inköp med sina leverantörer. Med Appers lösning slipper Willab Garden nu tidskrävande manuell hantering av pappersdokument och PDF-filer.

” Slutmålet är att digitalisera all affärskommunikation, men i ett första steg så implementerar vi EDI en bit i taget för att skapa en inköp- och orderprocess som fungerar varje gång, där en flexibel och skalbar EDI-lösning är grunden för Willab Gardens affärskommunikation. ”

” Tack vare ett bra samarbete mellan Apper Systems och ZeeU, som är systemleverantör av Jeeves, gick den initiala implementationen och fortsatta utrullningen smärtfritt. ”

Willab Garden får en bättre överblick med SIM

Med SIM hjälper vi Willab Garden att effektivisera sina processer och ge den automatisering som de behöver för att fortsatt ska kunna samarbeta effektivt med sina kunder och leverantörer.

Funktioner som inköp och orderhantering automatiseras och manuell inmatning av data minimeras. Detta ger möjlighet för Willab Garden att upprätthålla en kort leveranstid och fakturera elektroniskt. Dessutom sparar de tid och resurser samt undviker manuella fel. Willab Gardens leverantörerna kan välja mellan att få affärskommunikationen hela vägen in i sitt affärssystem, eller logga in i Willab Gardens SIM-portal som fungerar som en leverantörsportal.

För Willab Graden var det avgörande att hitta en leverantör som inte bara kan erbjuda en bra lösning, utan även kan ge råd i automationsfrågor, hantera registrering av leverantörer och kunder i EDI, samt löpande övervaka och hantera förändringar. Appers EDI-lösning är en stor hjälp i utvecklingen av Willab Gardens affärskommunikation framåt. Genom att välja SIM från Apper har Willab Garden nu fått mer tid till sin kärnverksamhet, minskade omkostnader och ökat sin automatisering.

Appers tjänster

 • Moderna arbetssätt och metoder

  Genom att ställa om till nya och effektiva arbetssätt bidrar SIM till minskade ledtider för Willab Garden.

 • Effektivisering

  Genom automatisering och effektivisering av inköp och orderprocesser frigör vi tid för Willab Garden som då kan läggas på värdeskapande arbetsuppgifter.​

 • Kvalitetssäker verksamhet

  Med SIM får Willab Garden processer som ger synlighet och kontroll över affärsdata​.

 • Säkert och skalbart

  Det finns många fördelar med att göra affärer digitalt. Genom digitalisering kan man hantera fler order på kortare tid och med färre fel. Det gör det också möjligt för Willab Garden att anpassa sin EDI-lösning efter sina behov och enkelt utöka den när det krävs.

Ett fönster mot samtliga affärspartner

SIM - Supply Integration Manager

Låt oss bli din partner inom EDI och elektronisk handel. SIM möjliggör elektronisk affärskommunikation inom EDI, e-handel, e-faktura, e-order och format som PEPPOL, Svefaktura med flera för våra kunder.

Det finns plats för många olika drömmar i en trädgård

Med växthus och uterum har Willab Garden skapat platser som fyllts med liv, barnskratt och möten över generationer. Mer om Willab Garden och hur de i mer än 30 år uppfyllt växthus- och uterumsdrömmar kan du läsa här.