Apper öppnar Out of Homes handelsflöden för EDI

”Vi tar producenter och kunder närmare varandra. En effektiv och skalbar e-handel och orderprocess är A och O i vårt erbjudande.”

outofhome.se

Som en uppstickare bland livsmedelsleverantörer utmanar Out of Home ständigt status quo. Genom att samla de starkaste varumärken inom livsmedel på en och samma marknadsplats kan kunderna vända sig till en ordersida för sina inköp. Logistiken samordnas från det egna lagret i Helsingborg och levereras direkt till restauranger, storkök, caféer, hotell och andra verksamheter rikstäckande i Sverige.

Apper effektiviserar Out of Homes handelsflöden

Som en av de stora i grossistledet är Out of Home ständigt utmanad av sina konkurrenter. Genom att sätta kunden i främsta rummet och leverera matvaror till sina kunder med supereffektiv e-handel, både bemöter och välkomnar Out Of Home konkurrensen med helintegrerad livsmedelshandel, baserad på modern informationsteknik och utan mellanhänder.

Det handlar exempelvis om att effektivisera processer, ta bort onödig administration, utveckla nya digitala erbjudanden och snabbt kunna omforma verksamheten efter kundbehov. Fokus ligger på att skapa bättre villkor och mer marknadskraftiga priser till sina kunder. Apper möjliggör för de många kunder i livsmedels-branschen som beställer varor med EDI att använda Out of Homes nya order-API. Det innefattar både orderläggning och uppföljning med orderstatus.

Appers tjänster

 • Moderna arbetssätt och metoder

  Moderna arbetssätt och metoder ger minskade ledtider för verksamheten.

 • Effektivisering

  Förenkling och effektivisering av orderprocessen frigör tid för verksamheten som kan läggas på värdeskapande arbetsuppgifter.

 • Kvalitetssäker verksamhet

  Arbetsflödesbaserade processer som ger en perfekt överblick och hantering av affärsdata.

 • Säkert och skalbart

  Det finns många fördelar med att göra affärer digitalt. Genom digitalisering kan man hantera fler order på kortare tid och med färre fel.
  Detta gör det möjligt för företag att minska kostnader och expandera samtidigt.

Implementering och mätbara resultat

Att införa en ny orderhantering kräver sin planering. Genom att Appers lösning är helt molnbaserad kunde den tekniska implementeringen och integrationen mot Out of Homes affärssystem och e-handel ske på ett säkert och effektivt sätt.

Med Appers hjälp har Out of Home inte bara förbättrat sin orderhantering utan också optimerat sin administrativa tid.

”Vi har sett till att vi gör det ännu lättare för deras kunder att, oavsett teknik, snabbt komma i gång, frigör vi på det sättet tid för dem att möta sina kunder och att utveckla verksamheten.”
– Daniel Hognert, produktchef på Apper.

Out of Homes orderflöden tar nu emot orders baserat på Appers SIM, Supply Integration Manager. Detta är en hållbar EDI-integrationslösning för att koppla samman olika typer av affärstransaktioner med ett flertal affärssystem och mellan kunder och leverantörer.

”Många av våra kunder och branschen i stort använder fortfarande standarden EDI för sin orderläggning. Appers integration och koppling från EDI till vårt nya order-API har varit en nyckel för att kunder över hela Sverige snabbt har kunnat styra om och automatisera sina beställningar.

Det har varit ett rent nöje att samarbeta med Apper som på ett effektivt och mycket professionellt sätt skapade integrationen mot vårt nya order-API och kopplade tre växande aktörer till sig. Vi rekommenderar varmt ett samarbete med Apper.

Vi fokuserar alltid på mätbara resultat. Redan nu kan vi säga att vi har sparat mängder med tid genom att digitalisera, strukturera och automatisera rutinarbete kopplat till vår digitala handel – och ändå har vi bara kommit en liten bit på vägen av det vi vill åstadkomma, säger Out of Homes VD Jacob Hillestad.”