Träna för din hjärna – Hjärnstark

– vill du bli mer stresstålig, må bättre och bli mer kreativ?

Anders Hansen

Foto: www.speakersandfriends.se

Se då till att röra på dig och delta i vår femte träff och afterwork med föreläsning av Anders Hansen. Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för både barn och vuxna, ja, till och med för äldre!

Vi är väldigt glada över att få presentera Anders Hansen här hos oss på Apper. Anders Hansen är överläkare i psykiatri och har fått stort genomslag om sina teorier baserade på den senaste forskningen om hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Anders har skrivit böckerna “Hälsa på recept”, “Hjärnstark” och nu senast “Skärmhjärnan”. Anders gjorde i juni ett av de mest lyssnade sommarpratet i P1.

Om Anders Hansen och Hjärnstark

Fysisk aktivitet är det absolut viktigaste för välmående hjärnor enligt Anders Hansen. I föreläsningen ger Anders konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering! När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel” till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt runt omkring dig.

– Vi människor har inte bara en kropp som är byggd för rörelse. Även vår hjärna är byggd för det. Fysisk aktivitet är medicinen vi glömde för att ingen tjänade pengar på den. Det är ofattbart att inte fler känner till hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Om du inte är fysiskt aktiv fungerar inte din hjärna så bra som den skulle kunna, säger Anders Hansen.

Välkomna till oss fredagen den 8 november kl. 17:30 i Lyckholms Restauranger

Din anmälan vill vi ta emot så snart som möjligt då våra AW med föreläsningar är mycket populära och antalet platser begränsade, dock senast fredag den 25 oktober.

Hålltider
17:00-17:30 Välkomstdryck & mingel
17:30-19:00 Hjärnstark | Anders Hansen
19:00 Buffé

Hitta till oss och Lyckholms Restaurang & Konferens.

Frågor?
Har du några frågor om eventet går det bra att kontakta Helen Johansson på helen.johansson@apper.se eller via telefon 0702-43 44 28.

– FULLSATT –

Vill du komma i kontakt med oss angående AW med föreläsning?
Maila till helen.johansson@apper.se