Born in the U.S.A.

Hello Stephen!

Stephen Sahlin som till vardags axlar en roll som IBM z specialist har över 25 års erfarenhet av systemutveckling och förvaltning, i och i närheten av Mainframemiljöer. Som konsult och person pragmatisk, fördomsfri och prestigelös. Stephen har ett stort musikintresse och huserar på Stadsteatern i Göteborg med uppsättningen av “Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band” och i husbandet på Slussens pensionat på Orust på somrarna. Som musikant behärskar han både klaviatur och sång i alla möjliga sammanhang.

Stephen, hans sambo Helena och Stephens tre barn är bosatta i Vallda, Kungsbacka, med en halvtimmas bilfärd till APPERs kontor och när vädret är rätt kör han gärna sin Triumph Legend-99 (MC). Familjen njuter av småstadslivet i Kungsbacka och passar gärna på att njuta av närheten till natur med fiske, camping och kajakpaddling när tillfälle bjuds. Stephen älskar att laga mat och njuta av god dryck till.

Vi tar pulsen på…

Vilken är din största erfarenhet i konsultrollen?

”Det var som konsult hos Volvofinans. Största erfarenheten där var att få insyn i/kunskap om vad det innebär att jobba med bank&finanssystem. Stenhårda krav på tester, dokumentation, spårbarhet, tillgänglighet, sekretess… Intressant och nyttigt efter att ha jobbat inom hela andra områden.”

Vilket var ditt första intryck av APPER?

Seriöst, intressant och vettigt nischat konsultföretag i behaglig storlek, där man har högt i tak, fötterna på jorden, korta beslutsvägar och gott kaffe.

Varför sökte du dig till APPER?

Oj…Flera orsaker! Jag hade börjat tröttna på att vara “ensamvarg” (= egenkonsult), vilket jag varit i rätt många år. Började längta tillbaka till en flock och en hemmahamn. Det stora konsultföretagen kändes inte aktuella.. Jag gillar den snabbrörlighet som finns i det mindre konsultföretaget med kortare beslutsvägar. Dessutom är jag och P-A (vår VD) gamla kollegor & kamrater. Vi har hörts då och då för att se om det inte skulle vara läge för mig att hoppa in i APPER-familjen. Denna gången var det läge!