Blue Is The Colour, football is the game…

Tävlingsinriktad fotbollsfanatiker

Att färgen blå och fotboll betyder mycket för Yosef Muhammad är inget att tveka på. Som sann fotbollsfanatiker finns det ett lag som får hjärtat att klappa lite extra och det är ”The Blues” – Chelsea FC. Det finns många oförglömliga finalögonblick både från Champions League och regniga slutspelsfinaler på någon av Göteborgs hala konstgräsplaner i slutet av säsongen när hösten går mot sitt slut.

Yosef har ett särskilt finalögonblick i minnet där han som lagkapten fick leda ett lag som uträttade mirakel på planen just den finalen och lyckades vända en match till avgörande och vinst. Själv fick han kramp vid två tillfällen och gjorde illa hälsenan redan tidigt in i matchen. Liksom när Chelsea med Didier Drogba blev stor straffhjälte i Champion League-finalen mot Bayern München 2012. Arjen Robben brände en straff för Bayern München och Chelsea kunde för första gången någonsin bli Europamästare. Inte för att matcherna i sig har några likheter men viljan, tron, och förmågan att aldrig ge upp är ändå liknelser och styrkor som Yosef gärna tar med sig in i yrkeslivet.

Vad innebär ditt jobb som Support Team Leader?

”Mitt jobb som Support Team Leader på Apper handlar väldigt mycket och relationer och om att bygga lag. Precis som i fotboll är lagandan i ett supportteam central och en fortgående process.”

Tiki-taka

Yosef och hans team jobbar nära kunderna. Det gör att de förstår kundernas verksamhet, deras behov och kan ta vidare utveckling av lösningar samt spåra upp nya möjligheter. Yosefs roll som Support Team Leader innebär att han har ansvar för att utveckla support-teamet och se till att de har rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb och erbjuda bästa möjliga support.

(Tiki-taka är en spelmetodik inom fotboll som kan ge ett helhetsperspektiv där laget ska samspela; tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt för att främja och driva bollinnehav.)

”Genom min goda känsla för service, triggas jag av denna del i mitt arbete och i min dagliga kontakt med kunderna. Extra stimulerande är det när vi kan hitta ett behov hos kunden och erbjuda en bra lösning.”

”Apper är för mig en arbetsplats med positiv energi och ett företag med högt driv och framåtanda. Vi är ett gott socialt gäng som jobbar med support och utveckling.”

Yosef har en bakgrund där han varit ordningsvakt. Gemensamt med supportyrket är att bägge arbeten handlar i grunden om relationer och en hög servicenivå. Förmågan att vara självgående och ansvarstagande är styrkor liksom också en förståelse för att en verksamhet kan pågå dygnet runt och kan innebära olika arbetstider.

”Jag är glad över att mitt jobb är just så varierat. När jag sökte mig till Apper var det genom en annons och jag kände att jag chansar att skicka in min ansökan trots att jag inte hade någon supporterfarenhet inom IT. Intrycket jag fick på intervjun var väldigt positivt och på den vägen är det.”