@commonsweden

Mycket lyckad höstkonferens!

På en mycket uppskattad Common Sweden Conference 2019, som hölls i Stockholm den 27-29 oktober, visade Apper upp sig med sin spetskompetens. Mats Lidström visade hur Apper hjälpt en kund att modernisera sitt system samt förbättra sina processer utan att genomföra ett stort riskfullt systembyte.

Supergurun Scott Klement, Product DeveloperProfound Logic Software, Inc var en av de internationella talarna och drog fulla hus på sina sessioner. Hans Open Source lösningar används i de lösningar som Apper levererar.

IBM i’s Cheif Architect Steve Will berättade hur operativsystemet IBM i har utvecklats under åren och att det bara är början.

Christoffer Öhman berättade om hur Apper, med Christoffer som huvudlärare, utbildat 18 nya RPG programmerare under 12 intensiva veckor under sommaren. Christoffer är en av de yngsta talare som Common Sweden någonsin haft och ämnet handlade om hur man kan arbeta med föryngring inom branschen. Något som Apper har som strategi och som en prioriterad aktivitet att arbeta med kontinuerligt.

Kent Hellqvist höll i en session och berättade mer om vårt bolag och vad vi gör. Våra tre nyanställda från RPG Academy-utbildningen i Stockholm var också på plats och deltog på många bra sessioner. De fick ett gott intryck och mycket inspiration att ta med sig tillbaka.

Nätverkande och gemenskap med nya och bekanta ansikten är en stor del på dessa event. Så väl som inom bolaget men även till talarna/experterna. Det är ett litet Community, men ett generöst och stöttande sådant.

Mer bilder och film från höstkonferensen kan du hitta i Common Sweden-Data3:s twitterflöde.