Varmt hjärta och en kall hjärna

After Work med föreläsning av Anneli Eriksson

I fredags gick vår efterlängtade tredje After Work med föreläsning av stapeln och vi var cirka åttio stycken som minglade tillsamman under kvällen. Det bjöds på italiensk buffé, goda drycker och mycket glada och en del tankfulla samtal.

Vi fick lyssna till en innerlig föreläsning av Anneli Eriksson, sjuksköterska med många uppdrag inom Läkare Utan Gränser och till vardags projektledare inom katastrofmedicin på Karolinska institutet i Stockholm. Sitt första uppdrag som fältarbetare för Läkare Utan Gränser gjorde Anneli Eriksson redan 1995, i Tjetjenien. Sedan dess har hon bland annat varit i Indien, Sudan, Etiopien, Niger och Liberia. I sin föreläsning får vi ta del av Annelis berättelse om sina erfarenheter från olika uppdrag i världen men också resultat av forskning som bedrivs inom Kunskapscenter i Katastrofmedicin (KcKM) och hur man möter behov – rädda liv och lindra nöd.

Annelie tog oss med på en resa genom förtvivlan, sorg och fruktade sjukdomar men berättade också om hoppet om framtiden, glädjen och gemenskapen i sitt arbete och om vardagen mitt i livet.

Några tänkvärda ord om ledarskap i kaos och förutsägbarhet som dröjer sig kvar från kvällen.

”Då och då hamnar man i svåra beslut, och behöver en tydlig kompassriktning och en bra karta. För Anneli utgörs kompassen av ett varmt hjärta och kartan av en kall hjärna. Sedan gäller det i varje beslut balansera sin egen kompass och ta ut färdriktning på kartan.”

 

Vi vill verkligen säga ett stort tack till alla ni som kom och gjorde vår kväll! Gör som oss, gör skillnad. Bli Företagsvän till Läkare utan Gränser.

Vännerna på Apper