Omtanke och engagemang

Möt Adam – vår medarbetare med extra stort hjärta

På varje arbetsplats finns det ofta någon eller några medarbetare som gör det där lilla extra, och har ett stort hjärta. På vårt Stockholmskontor arbetar nu en av dessa personer och han heter Adam Lundh.

Adam är född och uppvuxen på Gran Canaria, där han bodde med sin familj fram till 1996. Därefter flyttade de tillbaka till Sverige och hamnade i Stockholm, där Adam bor med sin fru och deras tre hundar. Intresset och kärleken till djur delar de tillsammans, och är naturligt en stor del av fritiden.

Ett annat intresse som Adam har är tatueringar. Under åren har han samlat på sig många tatueringar, alla med olika motiv och berättelser bakom, vilket han gärna berättar mer om vid tillfälle.

Vägen mot en ny karriär.

Adam har en bakgrund som golvläggare och jobbade med detta i tio år innan han tog beslutet att helt byta inriktning i sin arbetskarriär. En förändring som innebar att lämna det trygga och invanda för att utmana sig i något helt nytt och okänt. Detta gjorde att Adam sökte till en helt ny typ av intensivutbildning som på tolv veckor innehöll praktiskt lärande i högt tempo, agila arbetsmetoder och samarbete i team.

Utbildningsföretaget Academy möjliggör snabba karriärskiften genom att föra samman de mest ambitiösa deltagarna med de snabbast växande branscherna. Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.

Det program som Adam läste var en 12-veckors intensivutbildning i programmeringsspråket RPG. RPG är ett programspråk för affärssystem, vanligt inom bank, finans, försäkring och tillverkande industrin. Godkänd examen gav Adam en tillsvidareanställning hos Academic Work med uppdrag hos Apper. Mer om Academy och Apper kan du läsa här.

Vad var ditt första intryck av Apper?

”Mitt första intryck av Apper var riktigt bra. Första kontakt med Micke på Stockholmskontoret gav ett så imponerande intryck på mig att jag fortfarande inte glömt det. Det blev en väldigt bra och enkel första intervju. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och när jag en tid senare fick träffa hela Stockholmskontoret och även Göteborgskontoret var cirkeln sluten. Det var fantastiskt att få träffa alla medarbetare och chefer. Det är otroligt skönt att alla är så vänliga och ödmjuka.”

Adam berättar att den första tiden på Apper har definitivt motsvarat hans förväntningar.

”Jag har verkligen blivit inkluderad och har bra kontakt med mina kollegor. Apper har mycket intressanta uppdrag och det är kul att kunna påverka samt göra bra informationsutbyte med kollegorna. Man lär sig väldigt mycket av sina kollegor och kan emellanåt bidra med lite nyare kunskap tillbaka.”

Vad anser du är din största erfarenhet från dina tidigare tjänster?

”Min största erfarenhet från tidigare arbete och studier är att passa tider, engagera mig i kunden och försöka ge dom det som de önskar, vara ödmjuk och lyssna och alltid göra mitt bästa. Inte bara för kund, utan för min arbetsgivare och för mig själv personligen. Studierna hjälpte mig mycket med agila arbetsmetoder och att ha fått lära mig väldigt mycket av det nya som finns på IBM-plattformen.”

Vi frågade Adam om vad han gör på sin fritid.

”På min fritid försöker jag komma iväg och träna åtminstone tre dagar i veckan. Sedan är det hundarna som ska få sitt.

När vädret tillåter tar jag gärna en sväng med min motorcykel och har engagerat mig ideellt för utsatta barn. Min största bedrift är när jag drog ihop en MC-kortege till en tjej som blev mobbad och trakasserad på grund av sin hudfärg. Under ett half dygn lyckades jag samla ihop en bit över hundra MC-förare och vi körde henne lyckat till balen.

Efter detta har jag fått äran att arrangera ett antal mindre korteger för barn som behövt det på ett eller annat sätt. Jag är även väldigt engagerad i psykisk ohälsa, då jag under många år kämpade med en depression som var nära att sluta på ett olyckligt vis.”

Vi tackar Adam för hans berättelse och vill ni se hur en MC-kortege kan se ut så ta gärna del av filmen nedan.